• ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ





  • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014



  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

    Θεσσαλονίκη: Εκδήλωσ… στη Εξορύξεις Υδρογονανθράκων στην…
    odysseas031 στη Διαμαρτυρία για νέο Δημαρχείο…
    Ανώνυμος στη Διαμαρτυρία για νέο Δημαρχείο…
    Ανώνυμος στη Διαμαρτυρία για νέο Δημαρχείο…
    Συμπαραστάτης, Διαφά… στη Πίτα με Διαφάνεια!
  • ΑΡΧΕΙΟ

  • ΣΕΛΙΔΕΣ

  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

    Φεβρουαρίου 2009
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    232425262728  
  • Blog Stats

    • 165.149 hits
  • Flickr Photos

  • Μεταστοιχεία

Διακοματική Επιτροπή: Αποφασίστηκαν οι ρυθμίσεις για τις Ευρωεκλογές


Στον καθορισμό όλων των απαραίτητων λεπτομερειών για τις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 7 Ιουνίου, κατέληξε ομόφωνα η αρμόδια Διακομματική Επιτροπή κατά την πρώτη συνεδρίασή της. Στις φετινές Ευρωεκλογές ψηφίζουν όσοι γεννήθηκαν μέχρι και το 1991 και υπάρχει πρόβλεψη για τους ετεροδημότες και τους ψηφοφόρους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Με τις αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών καθορίστηκε και η χρηματοδότηση των κομμάτων.

Ειδικότερα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα λάβει 3.647.193 Ευρώ, το ΠΑΣΟΚ 2.815.253 , το ΚΚΕ 803.892, ο ΣΥΡΙΖΑ 352.558, ο ΛΑΟΣ 349.903 Ευρώ. Το ποσό αυτό αποτελεί το 60% του συνολικού ποσού που θα δοθεί στα κόμματα τα οποία θα συμμετέχουν στις εκλογές ενώ το υπόλοιπο 40% θα δοθεί σε άλλα κόμματα τα οποία ενδεχομένως θα εκλεγούν αφού συμπληρώσουν τουλάχιστον το 1,5% των ψήφων. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί είναι 13.398.000 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν όσοι εκλογείς γεννήθηκαν έως το έτος 1991. Όσοι έχουν εγγραφεί ως ετεροδημότες ως την 3η Μαρτίου του 2009 ψηφίζουν σε εκλογικό τμήμα του δήμου διαμονής τους.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες στις ευρωεκλογές ψηφίζουν στο κράτος μέλος που έχουν την κατοικία τους. Ευρωπαίοι πολίτες που διαμένουν στη χώρα μας πρέπει να έχουν εγγραφεί σε εκλογικούς καταλόγους του δήμου τους έως την 3η Μαρτίου 2009. Για την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης οφείλουν να προσέλθουν στο δήμο ή την κοινότητα του τόπου διαμονής τους προσκομίζοντας ισχύον αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση. Δεν χρειάζονται άλλα δικαιολογητικά . Οι έλληνες κάτοικοι των υπόλοιπων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ψηφίζουν στη χώρα διαμονής τους εφόσον υποβάλλουν αίτηση στα ελληνικά προξενεία έως την 31η Μαρτίου του 2009.

Ο υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος ζήτησε από τα κόμματα να κινητοποιήσουν τους μηχανισμούς τους στις χώρες της ΕΕ προκειμένου να υποβοηθήσουν τη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των αιτήσεων στα οικεία προξενεία, με στόχο τη μεγιστοποίηση της συμμετοχής των Ελλήνων κατοίκων της ΕΕ στις εκλογές.

Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 Σχόλια

  1. Δείτε το ΦΕΚ για την κατανομή της τακτικής κρατικής ενίσχυσης για τα δικαιούχα κόμματα μόνο για το 2008.
    http://www.box.net/shared/y83hyceqjy

  2. Ο κ. Τρεμόπουλος πιθανόν παρασύρθηκε από τους ιερείς τη Μονής όπως η κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας από τον Εφραίμ για το Βατοπέδι. Η Ερώτηση προς τους μοναχούς είναι βάσει ποίας θεσμοθετημένης διαδικασίας επισκεφτήκανε τον πρέσβη των ΗΠΑ γι αυτό το θέμα και δεν ρωτήσατε το ΥΕΘΑ το πλέον αρμόδιο για θέματα άμυνας. Ερώτηση δεύτερη, από πότε θέματα που αφορούν την άμυνα της χώρας πάνε στο Ευρωκοινοβούλιο; μήπως από την εποχή του Γεννάδιου; Αρκετά έχει υποφέρει η χώρα από ανθρώπους που δεν σέβονται την ιεραρχία διότι και η εκκλησία έχει ιεραρχία και θα έπρεπε άλλοι να ενημερωθούν πρώτα Τα εθνικά θέματα και η άμυνα της χώρα δεν πρέπει να διασύρονται. ΄Άλλωστε όσα αναφέρονται απέχουν της πραγματικότητας.

Σχολιάστε