• ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ





  • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014



  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

    Θεσσαλονίκη: Εκδήλωσ… στη Εξορύξεις Υδρογονανθράκων στην…
    odysseas031 στη Διαμαρτυρία για νέο Δημαρχείο…
    Ανώνυμος στη Διαμαρτυρία για νέο Δημαρχείο…
    Ανώνυμος στη Διαμαρτυρία για νέο Δημαρχείο…
    Συμπαραστάτης, Διαφά… στη Πίτα με Διαφάνεια!
  • ΑΡΧΕΙΟ

  • ΣΕΛΙΔΕΣ

  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

    Αύγουστος 2010
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • Blog Stats

    • 165.159 hits
  • Flickr Photos

  • Μεταστοιχεία

Το διαπαραταξιακό επέλεξε ως υποψήφιο για το Δήμο Θεσσαλονίκης τον Τάσο Τζήκα


Στην υποψηφιότητα του προέδρου της «Τεχνόπολης», Τάσου Τζήκα, για τον δήμο Θεσσαλονίκης κατέληξε η συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής μετά από πολύωρη συνεδρίαση εχθές το βράδυ.

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε: «Μετά από πολύμηνες διαδικασίες στο Διαπαραταξιακό, οι Θεσσαλονικείς έχουν μπροστά τους μια ενωτική εναλλακτική λύση. Με αίσθημα ευθύνης και με δηλωμένο το σεβασμό μας στο τελικό αποτέλεσμα, αποδείξαμε ότι η διαδεδομένη αντίληψη να καλούν οι υποψήφιοι σε συσπείρωση μόνο γύρω από τον εαυτό τους, μπορεί να αλλάξει.

Στις 7 Νοεμβρίου θα αποδείξουμε ότι και η Θεσσαλονίκη μπορεί να αλλάξει. Και αυτή η αλλαγή είναι πάνω από προσωπικές στρατηγικές και κομματικές σκοπιμότητες. Η οπισθοδρόμηση που είχε φέρει στην πόλη η αδιέξοδη, αδιαφανής και επικίνδυνη πολιτική των καθεστώτων Παπαγεωργόπουλου και Ψωμιάδη, επιτέλους έχει την απάντηση που πρέπει από τις ζωντανές δυνάμεις της πόλης. Αυτό είναι το μήνυμα που έχει φτάσει ήδη στα κόμματα. Ας στηρίξουν την επιλογή της συνεννόησης, που δίνει ελπίδα και έμπνευση στους πολίτες. Για να είναι η 8η Νοεμβρίου έναρξη μιας νέας εποχής για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.

Όλοι μαζί μπορούμε».

Η πλήρης ανακοίνωση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για τη Ριζική Αλλαγή στο Δήμο Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή για τη Ριζική Αλλαγή στο Δήμο Θεσσαλονίκης, συζήτησε τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί και κατάληξε στην επιλογή του ΤΑΣΟΥ ΤΖΗΚΑ ως πρόταση κοινής υποψηφιότητας προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Την εξέλιξη αυτή διευκόλυνε καθοριστικά η παραίτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου από την υποψηφιότητά του.

Η παράταξη «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» διαφώνησε με την επιλογή της υποψηφιότητας του Τάσου Τζήκα, διότι δεν δεσμεύτηκε σε ένα πολιτικό πλαίσιο για τη ριζική αλλαγή στο δήμο και την πόλη. Μια αλλαγή που μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε αντιπαράθεση προς το «Μνημόνιο», τον «Καλλικράτη» και την αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι οι άλλες πλευρές της Επιτροπής Διαλόγου έδωσαν μεγαλύτερη έμφαση στα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά της εκλογικής μάχης και συνεχίζουν να δεσμεύονται από το κοινό προγραμματικό πλαίσιο της Συμμαχίας.

Η παράταξη «Θεσσαλονίκη – Πρωταγωνίστρια» συμμετείχε χωρίς να καταθέσει υποψηφιότητα και χωρίς να τοποθετηθεί επί της κοινής υποψηφιότητας.

Συμφωνήθηκε η συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία θα ενισχύσει τη συλλογική λειτουργία του σχήματος.

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

1. Θεσσαλονίκη – Πρωταγωνίστρια

2. Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας

3. Οικολογία – Αλληλεγγύη

4. Θεσσαλονίκη Δημιουργική Πόλη

5. Αλλάζουμε την Πόλη

6. Δώδεκα

Σχολιάστε