• ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 • ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  Συμπαραστάτης, Διαφά… στο Πίτα με Διαφάνεια!
  Συμπαραστάτης, Διαφά… στο Διαφάνεια στην περιφερειακή…
  gatzoli | Η Αρχή του… στο Να Προωθηθεί το Μεταφορικό Ισο…
  Η ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΛ… στο Παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Νομοθ…
  Georgios Tsirigotis στο Η επένδυση εξόρυξης χρυσού στι…
 • ΑΡΧΕΙΟ

 • ΣΕΛΙΔΕΣ

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

  Ιανουαρίου 2015
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Δεκ.   Φεβ. »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Blog Stats

  • 161,051 hits
 • Flickr Photos

 • Μεταστοιχεία

 • Advertisements

Γιατί οι Οικολόγοι Πράσινοι συμπορεύονται με τον ΣΥΡΙΖΑ


Oikologia-Parousa-4Αριστερά και Οικολογία συμπορεύονται σε μια μεγάλη, πρωτόγνωρη για τον τόπο μας, συμμαχία που προτάσσει το συλλογικό συμφέρον.

Στο μετερίζι αυτό θα βρεθούμε και με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων για να βάλουμε τέλος στη μιζέρια και άνοιγμα δρόμου στην ελπίδα. Τα προτάγματα της αριστεράς για κοινωνική δικαιοσύνη και στήριξη των
φτωχών και αδυνάτων συνδυάζονται και συμπληρώνονται με τα προτάγματα της οικολογίας για την προστασία των βασικότερων αγαθών: του νερού, της τροφής, του κλίματος και γενικά της φύσης.

Η οικολογία δεν είναι πολυτέλεια, αλλά άμεση αναγκαιότητα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε απέναντι στα Μνημόνια γιατί ήταν σαφές ότι η ακραία νεοφιλελεύθερη λιτότητα θα είχε ένα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα στο περιβάλλον, τα δημόσια αγαθά και τη μισθωτή εργασία. Σχεδόν πέντε χρόνια μετά, είναι φανερό ότι οι χειρότερες προβλέψεις έχουν γίνει πραγματικότητα. Η “έξοδος από τα Μνημόνια” δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από μαγικές εικόνες για τα δελτία ειδήσεων των συστημικών ΜΜΕ. Η ανεργία είναι σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ακόμα ενώ το περιβάλλον και τα δημόσια αγαθά έχουν δεχθεί σοβαρά πλήγματα και βρίσκονται υπό διαρκή απειλή.

Από τη μεριά μας αγωνιστήκαμε με όσες δυνάμεις είχαμε, μέσα από θεσμούς όπως το ευρωκοινοβούλιο, αλλά και στους δρόμους και τις πλατείες, με τα κινήματα, για να σώσουμε από το ξεπούλημα και την καταστροφή το περιβάλλον και τα συλλογικά αγαθά (εξόρυξη χρυσού, ιδιωτικοποίηση νερού, παραλίες, δάση κ.ά.).

Η πολιτική οικολογία είναι ασύμβατη με τη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση των πολυεθνικών. Η στρατηγική των συμμαχιών μας είναι σε αντίνεοφιλελεύθερη κατεύθυνση.

Στην παρούσα στιγμή υλοποιείται με την συμμαχία της σύγχρονης ριζοσπαστικής αριστεράς και της οικολογίας με προγραμματικούς όρους.

Κρίνουμε ότι είναι θετική και συνεπής πολιτική πράξη μια τέτοια πολιτική σύγκλιση προοπτικής (όχι μόνο εκλογική) για τη σωτηρία της χώρας και την αλλαγή πορείας σε βιώσιμη κατεύθυνση. Είναι επείγον να υπάρξει μια ριζική αλλαγή στην πολιτική εξουσία στη χώρα, προς μια κατεύθυνση που θα επιδιώκει όχι να μας επιστρέψει στην προ του 2009 κατάσταση αλλά να θέσει νέες βάσεις, με πάταξη της διαφθοράς, αξιοκρατία, κοινωνική αλληλεγγύη και ένα νέο παραγωγικό πρότυπο, οικολογικό και βιώσιμο.

Για την επιτυχία αυτού του πολύ μεγάλου στόχου οι Οικολόγοι Πράσινοι αποφάσισαν στην κρίσιμη και ιστορικών διαστάσεων πολιτική αναμέτρηση να συμπαραταχθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αντιλαμβανόμαστε ότι οι κατακερματισμένες δυνάμεις που επιδιώκουν έναν άλλο δρόμο για την
Ελλάδα και την Ευρώπη πρέπει να αθροιστούν για να έχουν ένα επιτυχές πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα.

Το προβληματικό εκλογικό σύστημα άλλωστε περιορίζει την έκφραση νέων πολιτικών ρευμάτων και πρέπει να αλλάξει και να γίνει απλή αναλογική.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στις εκλογές αυτές συμπαρατάσσουν με τους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ παλαιότερα και νέα στελέχη τους σε διάφορες  περιφέρειες της χώρας.

Η πολιτική αυτή απόφαση είναι αποτέλεσμα προγραμματικών συζητήσεων, που οδήγησαν σε κοινή εκτίμηση για κεντρικά ζητήματα του κυβερνητικού προγράμματος. Τα βασικά σημεία είναι:
α. Η ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
β. Η στρατηγική απόφαση για μια διαφορετική αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους, που περιλαμβάνει: διαπραγμάτευση με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και νέους όρους αποπληρωμής του υπόλοιπου, αδιαπραγμάτευτη παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με παράλληλη εμβάθυνση της δημοκρατίας και παραμονή στην Ευρωζώνη.
γ. Η διεύρυνση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ με 22 προγραμματικά σημεία των Οικολόγων Πράσινων, που στοχεύουν στη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού προτύπου με άξονα τη βιωσιμότητα, την αναβάθμιση των δημόσιων αγαθών και την ενίσχυση του κοινωνικού τομέα της
οικονομίας, με την διεκδίκηση στο ευρωπαϊκό επίπεδο ενός πράσινου προγράμματος.

Γνωρίζουμε τις αντιδράσεις και τα ρίσκα, αλλά επίσης γνωρίζουμε ότι έχουμε μια ευκαιρία για μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα δρομολογήσει σημαντικές δομικές μεταρρυθμίσεις. Έχουμε μια ευκαιρία για την Ελλάδα, για το περιβάλλον, για τη ζωή μας. Δεν πρέπει να την αφήσουμε. Τη χρωστάμε στον τόπο μας, στους εαυτούς μας, στις επόμενες γενιές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s